اثر روغن کنجد بر قند خون بیماران دیابتی

4.4/5 - (16 امتیاز)

روغن کنجد تاثیر به سزایی در تنظیم قند خون افراد دیابتی دارد.

 

عنوان مقاله:

 تاثير مصرف روغن کنجد بر پروفايل ليپيدي و قند خون بيماران ديابتي نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقيقاتي-درماني ديابت يزد

 

نویسندگان:

مصلايي پوريزدي مهديه, اقتصادي شهريار, كاسب فاطمه, افخمي اردكاني محمد, حسيني فاطمه

* دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني ايران

روغن_کنجد_دیابت
 
چکیده:
مقدمه: ديابت نوع دو يکي از شايع ترين بيماري هاي آندوکريني در جهان است که در نتيجه اختلال در ترشح يا عملکرد انسولين ايجاد مي شود. با توجه به اينکه کنجد و فرآورده هاي حاصل از آن از قبيل ارده و حلوا ارده به عنوان يک غذاي بومي در بين مردم يزد مصرف مي شود و نيز توجه به خواص مفيد روغن کنجد، به خصوص تاثير آن بر سطح قند و پروفايل ليپيدي سرم، مطالعه حاضر با هدف تعيين تاثير مصرف روغن کنجد بر پروفايل ليپيدي و قند خون بيماران ديابتي نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقيقاتي- درماني ديابت يزد در سال 1386 انجام گرفت.

روغن کنجد قیمت دستگاه روغن گیری OilSet

روش بررسي:

اين مطالعه به روش نيمه تجربي بر روي 25 بيمار ديابتي نوع دو انجام شد. گروه مورد مطالعه، ميانگين سني 6.28±51.52 سال، طول مدت ابتلا به ديابت 5.03±7.08 سال، نمايه توده بدني 3.001±27.28 کيلوگرم بر مترمربع و قند خون ناشتاي 51.93±181.04 ميلي گرم در دسي ليتر داشتند. به بيماران مقدار 30 گرم در روز روغن کنجد به مدت 42 روز داده شد. اين مقدار روغن جايگزين روغن مصرفي قبلي آنها گرديد. سرم ناشتاي 12 الي 14 ساعته بيماران در ابتدا و در پايان مطالعه پس از جمع آوري، جهت اندازه گيري متغيرهاي مطالعه که شامل قند خون ناشتا، HbAlc و ليپيدهاي خون (تري گليسريد، کلسترول تام، (HDL-LDL بودند، با استفاده از روش هاي آزمايشگاهي مرتبط تجزيه گرديد. براي ارزيابي دريافت مواد غذايي در سه نوبت (ابتدا، وسط و پايان مطالعه) از بيماران 24 ساعت ياد آمد خوراک گرفته شد. نتايج به دست آمده با استفاده از آزمون هاي آماري t زوج، آناليز واريانس با اندازه گيريهاي تکراري (ANVA-Repeated measure) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.

 

نتايج:

نتايج به دست آمده حاصل از يافته هاي مطالعه ما نشان داد که مصرف روغن کنجد به مدت 6 هفته باعث کاهش معني داري در ميزان قند خون ناشتا (51.93±181 به mg/dl 39.65±154) هموگلوبين گليکوزيله (2±9.6 به 1.7±8.4 درصد)، کلسترول تام (31.4±226.6 به (199.8±37.8 mg/dl  و LDL(34.5±123.9 به (95.5±32.5 mg/dl  در گروه مورد مطالعه گرديد (P<0.05). مصرف روغن کنجد سبب اختلاف معني داري در کاهش سطح تري گليسريد و افزايش HDL سرمي بيماران ديابتي نشد.

نتيجه گيري:

پژوهش حاضر نشان داد که مصرف روغن کنجد تاثير مثبتي در کاهش چربي هاي خون (کلسترول تام و (LDL و همچنين قند خون ناشتا و HbAlc بيماران ديابتي تيپ دو دارد.

بد نیست درباره ی مزایا و معایب روغن گیری خانگی هم بدانید.

 

منبع و متن کامل مقاله : پایگاه علمی جهاد دانشگاهی

Originally posted 2017-06-26 05:30:27.

Summary
Review Date
Reviewed Item
دستگاه روغن گیری,روغن گیری,اثر روغن کنجد بر قند خون بیماران دیابتیدستگاه های روغن گیری
Author Rating
51star1star1star1star1star
2 پاسخ
  1. مبینا
    مبینا گفته:

    سلام

    من سایت شما را پیگیری میکنم. مطالب مفید و قابل فهمی دارد.

    البته این مطلب جدیدتان زیادی تخصصی بود و خیلی متوجه نشدم.

    موفق باشید.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *