کنجد روغن گیری افغانی یا پاکستانی؟

در حال حاضر بهترین کنجد روغن گیری موجود در بازار ، کنجد افغانی ست.

بررسی ۴ پارامتر انتخاب کنجد روغن گیری

انتخاب کنجد روغن گیری مناسب بر موارد زیر موثر است :

۱- کیفیت روغن :

کیفیت روغن در بو و طعم و شفافیت نشان داده میشود.

تجربه ی ما نشان داده کنجد افغانی طعم و بوی بهتری دارد ولی کنجد پاکستان شفافیت بیشتری دارد.

کیفیت روغن کنجد

۲- بهای تمام شده و سودآوری :

قیمت کنجد مهمترین بخش هزینه های روغن گیری ست.

کنجد پاکستان بین ۵۵۰۰ تومان تا ۶۵۰۰ تومان است. کنجد افغانی بین ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است. (تابستان ۹۶)

البته درصد روغن دهی کنجد افغانستان تا ۱۰% بیشتر از پاکستانی ست و به نظرم نهایتا هزینه برابر میشود.

 %% در همین رابطه پیشنهاد میکنم : قیمت دستگاه روغن گیری را مطالعه کنید.%%

سود_کنجد_روغن_کشی

۳- خواص روغن :

حفظ خواص کنجد در روغن گیری پرس سرد اهمیت زیادی دارد.

با توجه به اینکه کنجد قهوه ای افغانی و ایرانی ، از بذر طبیعی ست و دستاکاری ژنتیکی نشده ، به نظر میرسد خواص بیشتری نسبت به کنجد پاکستانی و هندی داشته باشد. شواهد و شنیده ها بیانگر احتمال تراریخته بودن کنجد خاکستری ست.

خواص کنجد روغن گیری

۴- عمر دستگاه :

نوع کنجد میتواند طول عمر سیلندر و ماردون و قطعات روغن گیری را تحت تاثیر قرار دهد.

تجربه ی ما نشان داده ؛ دستگاه مشتریانی که از کنجد شسته شده ی افغانستان استفاده میکنند استهلاک کمتری دارند.

کیفیت دستگاه روغن کشی کنجد

البته یکی از مشکلات فعلی بازار ، کنجد هندی ست. کنجد هندی ظاهری شبیه کنجد پاکستان دارد و فروشندگان اکثرا با اغوای مشتری تحت عنوان کنجد پاکستان به فروش میرسانند.

کنجد هندی اصلا برای روغن گیری مناسب نیست و اکثرا کثیف است. این کنجد دستگاه را به سرعت مستهلک میکند و روغنش هم بوی خاک میدهد.

مراقب باشید به طمع قیمت پائین، فریب کنجد هندی را نخورید.

 

نکته : کنجد بوداده و کنجد پوست کنده برای روغن گیری مناسب نیستند. (صرفا جهت اطلاع)

 

جمع بندی : به نظر من ؛ در حال حاضر کنجد افغانی دوبار بوجار شسته شده بهترین گزینه ی موجود در بازار ایران است. (تابستان ۹۶)

 

نظر بدهید خوشحال میشویم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *